Sesi Yazıya Çevirme

Sesi Yazıya Çevirme


Sesi yazıya çevirme ile ilgili bir çok araştırma yaptınız ve sonunda sayfamızı ziyaret ettiniz. Bu işlemi yaptırmak istiyorsanız mutlaka deşifre hizmetine ihtiyacınız var demektir. Sesi yazıya çevir me işlemini iki şekilde yapabilirsiniz bu işlemi ya kendiniz elinizde bulunan ses dosyasını açacaksınız bir yandan çıkan konuşmaları dinleyeceksiniz sonrasında kaydı durdurup yazmaya başlayacaksınız yazınızı tamamladıktan sonra tekrar play tuşuna basıp kaldığınız yerden dinlemeye başlayacaksınız ve yazabileceğiniz kadar sesi dinledikten sonra tekrar kaydı durduracak ve aklınızda kalanları tekrar yazıya dökeceksiniz. Öncelikle şunu söylemeliyiz ki bu işlem burada anlatılandan çok çok zor ve zahmetli bir iştir. Hele ki klavye de yazma hızınız profesyonel bir hızda değilse emin olun ki işiniz çok zor olacaktır. Şöyle söyleyelim bir saatlik bir ses kaydını deşifre etmeniz en az 4-5 saatinizi alacaktır ki bu süre de en iyi ihtimalle. Yani sabrınız ve zamanınız varsa bu işlemi bilgisayarın başına oturup kendiniz yapabilirsiniz. Yok benim bu kadar zamanım ve sabrım yok diyorsanız mutlaka deşifre yani ses kaydını yazıya çevirme hizmetini profesyonel bir firmadan almalısınız. Sesi yazıya çevirme işlemini yani ses deşifre işlemini yapan bir çok firma bulunmaktadır siz bu firmalarla görüşüp size en uygun olan zamanı ve fiyatı veren firmayı tercih etmelisiniz.

Videoyu Yazıya Çevirme


Videoyu yazıya çevirme işi de bir nevi sesi yazıya çevirme işlemi yani ses deşifresidir. Video içinde bulunan ses dosyaları profesyonel deşifreciler tarafından dinlenir ve iş zamanlı olarak yazıya çevirilir. Bu çeviriler genelde size word dosyası şeklinde teslim edilir ve sizde ihtiyacınız doğrultusunda gerekli düzenlemeleri yaparak kullanabilirsiniz. Video da geçen konuşmaları yazıya dökme işlemi genelde youtube videoları üzerinden yapılmakta ve siz hiç bir şey yapmadan firmaya sadece yazıya çevrilmesini istediğiniz videonun youtube linkini vermeniz yeterlidir. Sizin verdiğiniz youtube videosunu izleyen deşifreci video içinde geçen bütün konuşmaları tam olarak yazıya çevirir.

Sesi Yazıya Çevirme programı Ücretsiz


Fakat siz ne de ben ses kaydını yazıya çevirmeye klavye üzerinden ücretsiz programla yapmak istiyorum diyorsanız size şimdi bir yol göstereceğiz bunun için öncelikle bir Google hesabınızın olması gereklidir. Google hesabında da ayrıca Google Docs hesabınız aktif etmeniz gerekmekte açmış olduğunuz doç hesabınızla ilk olarak üst kısımda bulunan menüden araçlar kısmına tıklayıp araçlar kısmının içinde bulunan sesli yazma seçeneğine tıklayın karşınıza bir mikrofon işareti çıkacak bu mikrofon işaretinin üstünde konuştuğunuz dili seçin ardından mikrofona tıklayın mikrofon ekranda sol üst köşede görmektedir mikrofona tıkladıktan sonra konuşmaya başlayabilirsiniz. Siz konuşmaya devam ederken Google dokümanlar içinde bulunan sesle yazı yazma aracı sizin ağzınızdan çıkan bütün kelimeleri yazıya dökecektir yani otomatik olarak siz ne diyorsanız onlar yazılmaya başlayacaktır sizin burada alternatif olarak farklı dillerde konuşma yapmanız mümkün ister İngilizce ister Türkçe ses kaydı otomatik olarak yazıya dökülmektedir.


Ses Dosyasını Yazıya Çevirme

Ses dosyasını yazıya çevirme programı ayaran kişiler genellikle bu işlemi ücretsiz bir şekilde yapmak istemektedirler ancak bu pek mümkün değildir. Yukarıda bahsettiğimiz konu sadece sizin konuşmalarınızı google docs aracıyla sese çevirme işlemidir ve tamamen ücretsizdir. Eğer elinizde bir ses dosyası var ve siz bunu yazıya çevirmek istiyorsanız mutlaka bu işi ücretli yapan deşifre firmalarından ya da web sitelerinden ücreti karşılığında yaptırmak zorundasınız. Bu ister bir ses dosyası olsun isterse de videodaki sesi yazıya çevirme işi olsun yüksek dakikalarda ki çeviri işini ücretsiz olarak yapmanız mümkün gözükmemektedir.

Videodaki sesi yazıya çevirme




Videodaki sesi yazıya çevirme konusu da diğer bahsettiğimiz ses dosyalarının deşifre işlemi ile aynıdır ve bu işte de yine ücretsiz program bulma imkanınız bulunmamaktadır.

Ses kaydını yazıya çevirme

Herhangi bir şekilde bir ses kaydı yaptınız ve bunu yazıya çevirme işlemi yaptırmak istiyorsanız uygun fiyatlı olarak sizlere yardımcı olabiliriz. Bu ses kaydını ister bir derste hocanın konuşmasını almış olun, ya da bir seminerde konuşma yapan kişinin konuşması olsun aynı işlemler uygulanarak ses kaydını yazıya çevirme işi yapılabilmektedir. Burada alınan ses kaydının kalitesi oldukça önemlidir.



 

Yorumlar

  1. 20 dk lık bir videoyu yazıya dökmek işlemi için ne kadar ücret talep etmektesiniz?

    YanıtlaSil
  2. Aslında sitemizden faydalanabilirsiniz Gerçeğe En Yakın Seslendirme Deneyimi istiyorsanız mutlaka deneyin derim https://seslimetin.com/

    YanıtlaSil
  3. Sesi Yazıya Çevirin. Kısa veya Uzun Süreli Ses Kayıtlarınızı Yükleyin


    https://seslimetin.com/sesi-yaziya-cevirme

    YanıtlaSil
  4. https://transkriptor.com diye bir site buldum %99 doğru deşifre yapıyor tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder